U kunt bij ons nog steeds terecht voor 1 op 1 lessen met uw pup of uw volwassen hond!
Locaties: Ermelo, Voorthuizen, Putten, Amerongen, Laren, Amersfoort en Nieuwerkerk a/d IJssel.

Er wordt veel informatie gedeeld op mijn fb pagina Holistisch centrum voor mens en dier Petra Driesen.

 
 
  PrivĂ©-lessen voor pups en volwassen honden
Recensies
 

Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten

Na lang zoeken naar een passende opleiding om mijn eigen honden beter te leren begrijpen, ben ik terecht gekomen bij de Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten. Hier kreeg ik steeds meer begrip voor het gedrag dat mijn honden lieten zien en hoe dat beïnvloed is en wordt vanaf het moment van conceptie. Ik vond het heel boeiend om inzicht te krijgen hoe het brein van de hond, maar ook van de mens, werkt en waarom iedere hond verschillend reageert en zich ontwikkelt. Hoe wij onze honden kunnen begeleiden om hun eigen natuur weer terug te vinden en daar samen van te genieten. Iedere les vielen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats en ...de puzzel is nog niet compleet en Petra heeft nog veel meer kennis om te delen! Deze opleiding is een verrijking voor iedereen die met honden werkt.

Ineke van Liere___________________________________________________________________________________Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten

De ontwikkeling van pup tot volwassen hond wordt bekeken vanuit een compleet nieuw perspectief. Petra stelt de natuur en de natuurlijke ontwikkeling van de hond centraal. Eigenlijk raar toch dat een trainingsvrij en natuurlijke kijk op hondengedrag een nieuwe manier van trainen is? De natuur bestaat langer dan wij, alleen zijn wij de natuur in onszelf verloren en dus ook in onze natuurlijke kijk op de opvoeding en training van honden. Waarom moeten wij de hond sociaal maken? Een pup is sociaal geboren, we moeten zijn vaardigheden alleen nog stimuleren. Zijn beloningen de juiste trainingsmiddelen, of is de stimulatie van de intrinsieke motivatie naar evenwicht, samenwerking en behoeftevervulling een beter alternatief om de hond de ontwikkeling te geven die hij verdient? Hoe kunnen wij onze hond op een natuurlijke manier laten leven in onze maatschappij? De cursus heeft mijn inzichten op het gebied van 'natuurlijke hondentraining en opvoeding' versterkt. Het heeft lang geduurd voordat ik de cursus vond die aansloot bij mijn gevoel en gedachtegang. Ik dacht altijd dat ik nergens bij hoorde. Bij geen enkele opleiding voelde ik me écht thuis, ik kon nergens écht mijn mening geven, of sparren over verschillende trainingsvormen, tot nu! Een aanrader dus!

Mariska Bloem

___________________________________________________________________________________Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten

Een boeiende cursus met veel nieuwe inzichten die mijn kijk op het trainen van honden heeft veranderd. De cursus gaat niet alleen over het trainen van honden, maar geeft ook inzicht over hoe onze cognities worden gevormd door leerervaringen en maatschappelijke normen welke van invloed zijn op de verwachtingen die wij van onze hond hebben. Hierdoor gaan wij vaak voorbij aan de behoeften van de hond. In deze cursus leer je hoe je een goede relatie met je hond kan opbouwen zonder dwang of commando's. Het is een nieuwe manier van omgaan met je hond die iedere trainer of gedragstherapeut aan hondeneigenaren kan leren. Ik pas de nieuwe inzichten al met succes toe.

Elza Heijmeriks

www.hondinbeeld.info

___________________________________________________________________________________Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten

De cursus heeft mij bewuster gemaakt en ik pas al sommige dingen toe tijdens mijn lessen. Het is een goede opstap voor iedere instructeur /gedragstherapeut. in verhouding tot de andere cursussen die ik heb gevolgd gaat de stof veel dieper. Het leert je veel ruimer te kijken naar de hond dan alleen het gedrag. Ben daarom ook zeker nieuwsgierig naar deel 2.

Deborah van Rees

Hondenschool Touch 'n Train

www.touchntrain.nl

___________________________________________________________________________________Specialisatiecursus voor trainers en gedragstherapeuten

Op het moment dat ik de cursusinhoud las van de cursus 'Trainingsvrij opvoeden' voelde ik meteen een klik. Ik denk zelf ook steeds meer vanuit de driften van de hond en wil daar op in spelen om een fijne relatie te hebben met je hond. Een relatie die recht doet aan het wezen van je hond. Mede door ervaring met mijn eigen heropvoeder kwam ik er achter dat, als ik hem zijn eigen driften liet volgen, ik een meer relaxte en gelukkige hond naast mij heb die niets liever wil dan samen met mij op avontuur gaan. De cursus heeft mij hier in gevoed. Ik heb mijn gevoel kunnen omzetten in wetenschappelijke onderbouwing. Ik heb zeer veel gehad aan de nuttige handreikingen als massage, tips over voeding en supplementen. Veel geleerd over neurotransmitters en andere stofjes in het lichaam die effect hebben op gedrag.

Petra is zeer breed onderlegd en benadert baas en hond vanuit zeer uiteenlopende hoeken. Hierdoor krijg je een heel breed spectrum aan mogelijkheden om in te zetten bij gedragsproblemen. Petra is heel erg bereid haar enorme kennis te delen. Ook buiten de cursus om reageert ze prompt op mijn vragen om advies. Wil je een breder zicht krijgen op hulp aan hond en baas dan is deze cursus een absolute aanrader.

Mirjam Beijer

www.tailup.nl

___________________________________________________________________________________Waterwerk 2015 - Suzanne Heuft met Beauceron Pavlov

Het waterwerken met je hond is leuk en wat het helemaal leuk maakt is de manier waarop Petra Driesen de hond stimuleert. De hond ervaart geen enkele druk en werkt met plezier. De baas krijgt uitleg en leert steeds beter zijn of haar hond kennen. Het samenwerken tussen hond en baas staat centraal voor Petra die door haar uitstekende persoonlijke feedback het voor elkaar krijgt dat de hele dag soepel verloopt. Petra kan als geen ander de hond zelf stimuleren waardoor automatisch de hond zich helemaal inzet. Er zijn duidelijke kaders en verwachtingen die haalbaar zijn voor de hond. Geen onvertogen woord, geen gegrom, geen druk en iedereen voelt zich betrokken bij de dag, hond en baas. Het is een feest om zo samen met je hond bezig te zijn onder de begeleiding van Petra.

___________________________________________________________________________________Waterwerk 2015 - Heidi Visser met Hovawart Félipe

22 augustus weer een workshop Waterwerk gedaan bij Petra, voor ons de 3e keer en wederom erg genoten. De weergoden zaten erg mee dus was het weer een heerlijk dagje genieten met onze hond op de mooie locatie waar zij haar workshops geeft. Voor iedereen die een hond heeft die van zwemmen houdt kan ik deze workshop aanbevelen, het voelt als een ontspannen vakantiedag ! De hele dag lekker buiten ! De sfeer is elke keer weer top en 's avonds gaan zowel hond als eigenaar voldaan naar huis. Echt een aanrader om te doen, wij kijken alweer uit naar onze 4e keer ! En wij zijn niet de enige, heb je dit een keer gedaan dan wil je weer, we komen vaak dezelfde mensen tegen, heel erg leuk en gezellig !

___________________________________________________________________________________Waterwerk 2016 - Heidi Visser met Hovawart Félipe

Op 30 juli de dagworkshop Waterwerk voor gevorderden gevolgd; weer een dag super genieten voor zowel hond als baasjes ! TOP !

Heb me gelijk opgegeven voor de lezing "Castratie en sterilisatie bij honden" op 30 augustus a.s.

Kijk uit naar de lezing en naar de volgende keer Waterwerk !

___________________________________________________________________________________Cursus Spiritueel Leiderschap

Inspirerend. Meeslepend. Boeiend. Eye-opener. Her-inneren. Vertrouwen. Interactie. Aktie! Food for thought. Deze woorden vatten voor mij de cursus Spiritueel Leiderschap samen. Geen zware kost, ook niet zweverig, maar zeker met diepgang en doorspekt met verhalen uit de praktijk, waardoor je nog langere tijd aan het denken wordt gezet. In een fijne, ontspannen sfeer neemt Petra je mee naar waar het bij spiritueel leiderschap om draait en laat ze je zien welke rol je hond/honden daarin kan/kunnen spelen. Puttend uit haar jarenlange ervaring is het geen moment belerend, maar ben je altijd vrij om te zien wat haar informatie met je doet of kan doen. Met ruimte om ook naar elkaars inbreng te luisteren. En hoewel Petra geen klokkijker is, is er telkens tijd tekort. Kortom: het is zeker de spreekwoordelijke moeite waard om de cursus te volgen.

Martha Schuringa, juni 2015.

___________________________________________________________________________________Elza Heijmeriks

Studiegroep Hond en Gedrag

De studiegroep was boeiend en heel leerzaam. Eindelijk een cursus die niet gaat over hoe je de baas word over je hond, maar een cursus die je leert te kijken naar je hond met zijn eigen emoties en gevoelens. Er komen veel onderwerpen aan bod in de vorm van interactieve lessen. Het geeft je een verfrissende kijk op achterhaalde theorieën. Deze cursus zou ik iedere hondenbezitter willen aanraden.

Geschreven door Elza Heijmeriks, gedragstherapeut, psychologe - Hond in Beeld

___________________________________________________________________________________Jenny van Dijk

Studiegroep Hond en Gedrag gegeven door Petra Driesen

De afgelopen zes maanden heb ik (Jenny van Dijk) eigenaar van Individuele hondenuitlaatservice Zevenkamp, deze cursus met zeer veel plezier gevolgd. Er zijn verschillende onderwerpen behandeld zoals:

Voortplanting en geboorte
Onstaan van probleemgevend gedrag
Probleem gedrag
Gedragssystemen
Lichamelijke afwijkingen
Wolven versus honden

Dit is niet zomaar een cursus die uit een leerboek wordt gegeven, maar Petra Driesen heeft zoveel ervaring dat je door haar verhalen zoveel veel informatie krijgt en veel gemakkelijker om te leren, en iedere vraag mag je tussendoor stellen waar weer een duidelijk antwoord op komt. Ik heb er veel van geleerd, ik kan de info ook gelijk in de praktijk gebruiken met de honden van mijn uitlaatservice en je hebt gelijk resultaat...zo leuk om te zien wat je met een hond kan bereiken als je hem of haar op een juiste manier behandeld. Ik heb me ook gelijk aangemeld voor de vervolg cursus Hond en gedrag deel 2

Nu tussen de twee cursussen door doe ik een workshop bij Petra Driesen: Spiritueel leiderschap, Ook zeer interessant er komt wel wat meer bij kijken dan alleen maar een baas zijn voor je hond, je moet echt een band opbouwen om leider van je hond te kunnen zijn.....en wat is leiderschap....de hond moet de leider/begeleider 100% kunnen vertrouwen en als dat goed zit zal je zien dat je ook alle vertrouwen in je hond kan hebben. Zo mooi hoe Petra dit uitlegt , het is eigenlijk erg simpel je moet alleen even weten hoe je het moet aanpakken en voor dat soort info zit je bij Petra Driesen op de juiste plek.

Als eigenaar van een hondenuitlaatservice kan je eigenlijk niet genoeg info krijgen, ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent. En up to date blijven is erg belangrijk in dit vak. Op naar de volgende cursus.

Jenny van Dijk - Individuele Hondenuitlaatservice Zevenkamp

___________________________________________________________________________________Mirjam van Kruistum

Verspreid over gemiddeld iets minder dan één avond per maand, van april tot november, gaf Petra dit jaar de studiegroep Hond en Gedrag. In het verleden had ik ook al eens meegedaan aan een dergelijke studiegroep, dus ik wist al uit ervaring dat de lessen even meeslepend als leerzaam zouden zijn. De studiegroep bestond grofweg uit twee soorten mensen, aan de ene kant mensen zoals ikzelf, die als hondenbezitter en hondenliefhebber graag willen investeren in de relatie met onze viervoetige huisgenoten, en aan de andere kant professionals die, vanuit verschillende disciplines, dagelijks vooral met honden van andere eigenaren te maken hebben. Doordat het een studiegroep was, waarbij je geacht werd actief deel te nemen en na te denken, kwamen er regelmatig verhalen, maar ook probleem- stellingen vanuit de groep naar boven, waar wij dan, soms als huiswerk, strategieën voor dienden aan te leveren. Een ware uitdaging! Ikzelf heb, ook al weet ik al best veel over honden en hondengedrag, toch weer heel veel van deze sessies opgestoken. Het belangrijkste voor mij was wel dat onze honden, ondanks de goede wil van de meeste hondeneigenaren, veelvuldig worden blootgesteld aan stress. Ik heb geleerd de verschijnselen van stress te herkennen, veel kennis en nieuwe inzichten opgedaan over de gevolgen van stress voor het gedrag en de gezondheid van de hond, en daarnaast ook belangrijke aanwijzingen meegekregen om stress bij mijn eigen hond zoveel mogelijk te reduceren. Voor het vervolg van de studiegroep staan er ook weer enorm boeiende onderwerpen op de agenda, dus die lessen ga ik zeker ook weer volgen!

Mirjam van Kruistum

___________________________________________________________________________________Francesco Eremita

In de maanden april tot november heb ik de lessen gevolgd van de studiegroep Hond en Gedrag. Deze avonden waren enorm de moeite waard om verschillende redenen. Ten eerste zijn de inzichten over hondengedrag de laatste vijf jaar ingrijpend veranderd, en daar werd uiteraard zeer uitgebreid aandacht aan besteed. Ten tweede komen in een studiegroep ook allerlei persoonlijke vragen van de deelnemers ter sprake. Sommige van deze vragen werden ons dan weer als uitdaging voorgelegd, waarbij me moesten komen met mogelijke oplossingen, dan wel aanwijzingen voor de eigenaar/eigenares van de betreffende hond. Ten derde is een dergelijke studiegroep voor zowel beginners als voor professionals interessant en nuttig, omdat voor alle mogelijke dagelijkse en praktische situaties handvatten worden aangereikt om de hond optimaal te begeleiden en te sturen. Zo leer je om, gebruik makend van de natuurlijke aanleg van de hond, het maximaal mogelijke te halen uit je hond én uit de relatie met je hond. Ik heb genoten van het volgen van de lessen en ik ga dan ook zeker door met de vervolglessen van de studiegroep. Tot slot was het ook voor mij, afgestudeerd paraveterinair, nog altijd leerzaam om, kijkend naar (het ontstaan van) gedragsproblemen bij de hond, te zien wat daar de onderliggende gezondheidsproblemen van kunnen zijn.

Francesco Eremita - Paraveterinair

___________________________________________________________________________________Naar de startpagina.

meer info? bel: 06 - 51888392 of mail: info@hondenschoolpetradriesen.nl